Maksuttomat aamupalat kouluihin

Tässä sähköpostissa saatte käyttöönne kaksi eri versiota valtuustoaloitteesta, pohjan paikallislehdelle lähettävästä tiedotteesta sekä neuvoja mielipidekirjoituksen laatimisesta.

Tiedostot:

Lataa tiedosto painamalla linkistä.

Valtuustoaloite malli 1 (aamiaiset haastavilla alueilla sijaitseviin kouluihin)

Valtuustoaloite malli 2 (aamiaiset kaikkiin kunnan kouluihin)

Valtuustoaloite malli 2 (ruotsiksi)

Tiedotepohja paikalliselle medialla

Taustapaperi mielipidekirjoitukseen

Valtuustoaloitteesta:

Tältä sivulta löydätte valtuustoaloitteesta kaksi versiota, joista toisessa linjataan aamupalatarjoilun koskevan kaikkia koulua ja toisessa erityisenä tukitoimena haastavilla alueilla toimiville kouluille. Valitkaa näistä versioista teille sopivin. Voitte muokata valmista valtuustoaloitetta hieman, mutta aloitteen idean on säilyttävä samana.

Suositelemme kaikkia valtuustoryhmiä tekemään valtuustoaloitteen jälkeen tiedotteen/mielipidekirjoituksen paikallislehteen ja tekemään oman paikallisen jakokuvan sosiaaliseen mediaan. Gredin avulla luoda helposti omaan kuntaanne sopivan version: muokata tekstiä, vaihtaa kuvan ja tarvittaessa myös tekstin. Ilmoittakaa myös puoluetoimistolle kunhan olette jättäneet aloitteen valtuuston kokouksessa. Jakokuvapohjassa viitataan, että terveellinen aamupala kuuluu kaikille ja tällä tarkoitetaan siis että kunnan on tarjottava aamupala niille joiden kotona sitä ei ole tarjolla – tämä kannattaa mainita jakokuvan tekstissä, jos kuntanne päätyy vaatimaan aamupalatarjoilua positiivisen diskriminaation kautta vain osassa kunnan kouluista.

Gredi-palveluun pääsette tästä linkistä: https://vasemmisto.contenthub.fi/NiboWEB/vasemmisto/welcome.priv

Palvelu on maksuton kaikille Vasemmistoliiton aktiiveille, mutta vaatii rekisteröitymisen. Saattaa kestä hetken ennen kuin saatte tunnukset, joten suosittelen tekemään tunnukset ja tutustumaan palveluun ajoissa.
Ohjeitä Gredin käyttöön löydät täältä: https://vaikutavasemmistossa.fi/lomakkeet-ohjeet/ilmoitustyokalu/

Jakokuvapohja löytyy somemateriaalit -> muut

Personoi-napilla pääsette muokkaamaan pohjan tekstejä ja valitsemaan sopivan kuvan. Muista erityisesti vaihtaa kuvaan oikea paikkakunta.

Tiedotamme kampanjasta valtakunnallisesti kuun puolivälin paikkeilla. Mikäli valtuustonne ei kokousta helmikuun aikana niin jättäkää aloite seuraavassa valtuustossa.
Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tempaukseen liittyen, niin laita sähköpostia antti.saarelainen(ät)vasemmistoliitto.fi