Puoluekokous 2022

Vasemmistoliiton puoluekokous järjestetään Porissa 10.-12.6.2022.

Kokouspaikka

Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampus,
Karjalankatu 2-4, 28130 Pori

Puoluekokouksen ilmottautumislomake on sulkeutunut!

Mikäli et ole ehtinyt ilmottautumaan ota yhteyttä:

Milka Tommila
Puoluekokouskoordinaattori
milka.tommila(at)vasemmistoliitto.fi
p. 040 821 2002

Ystävät, pian mennään! Vasemmistoliiton 10. puoluekokous pidetään 10.–12.6.2022 Porissa Satakunnan ammattikorkeakoulun kampuksella. 

Puoluekokouksessa puolueen piirijärjestöjen valitsemat 300 puoluekokousedustajaa kokoontuvat keskustelemaan ja päättämään siitä, miltä vasemmiston lähivuosien politiikka näyttää. Puoluekokous on puolueen korkein päättävä elin. 

Puoluekokouksen tehtäviin kuuluvat puolueen ohjelmista ja säännöistä päättäminen sekä puolueen puheenjohtajan, varapuheenjohtajien, puoluehallituksen jäsenten, puoluevaltuuston puheenjohtajiston ja jäsenten valitseminen. Lisäksi puoluekokous käsittelee puolueen jäsenistöltä tulleet aloitteet.

Vasemmiston järjestöväki on toimeliasta ja aikaansaavaa, mikä näkyy puoluekokoukselle jätettyjen aloitteiden määrässä: kokoukselle on jätetty ennakkoon 122 aloitetta, jotka käsittelevät puolueen sääntöjä, järjestötoimintaa sekä poliittisia periaatteita ja tavoitteita. 

Puoluekokouksessa hyväksytään kaksi tärkeää ohjelmaa: puolueen tavoiteohjelma, joka hyväksytään puoluekokouskausittain ja periaateohjelma, joka on viimeksi päivitetty vuonna 2007.

Merkittävien päätösten tekemisen lisäksi puoluekokouksessa tavataan ystäviä, verkostoidutaan ja käydään poliittista yleiskeskustelua. Kokousedustajien lisäksi paikalla on puoluekokousseuraajia, kansainvälisiä vieraita, mediaa ja puolueen työntekijöitä.

Puoluekokous on muutakin kuin Vasemmistoliiton korkein päätöksenteon areena. Se on tärkeä yhteisen kohtaamisen paikka, jossa vasemmistoväki ympäri maata kokoontuu tapaamaan toisiaan, viihtymään ja suunnittelemaan parempaa ja tasa-arvoisempaa tulevaisuutta kaikille – ei harvoille.

Tervetuloa, kesällä tavataan!

PAIKALLISET KOKOUSVASTAAVAT

Milka Tommila p. 040 821 2002
Juuso Aromaa p. 040 701 5512
Malla Kantola p. 040 739 1508