Tehoviikonloppujen ja #SinäPäätät -päivän ohjeet

  1.  Tehoviikonloppujen ohjeet
  2. #SinäPäätät -päivän ohjeet

1. Tehoviikonloppujen ohjeet alueille

Vasemmiston tehoviikonlopuissa (30.-31.3. ja 6.-7.4.) tärkeintä on, että näymme ja kuulumme niin kaduilla kuin somessa! Päivien tavoitteena on järjestää mahdollisimman paljon ohjelmaa ja tehdä siitä näkyvää myös somessa.

Tehoviikonloppuina voi olla liikenteessä teille tuttujen tapojen kanssa, mutta ne ovat myös hyvä hetki järjestää suurempia tapahtumia ja kokeilla uutta!

Tehoviikonloppujen tapahtumien kohdalla tärkeintä olisi, että ne tavoittaisivat myös sellaisia äänestäjiä, jotka eivät välttämättä aina vasemmiston tapahtumissa tai tilaisuuksissa kävisi. Tässä pari tapahtumakonseptia, jollaisia toivomme teidän järjestävän! Tärkeintä kuitenkin tehdä mahdollisimman freesejä tapahtumia, jotka tavoittavat mahdollisesti meitä harkitsevia äänestäjiä.

Tapahtumien tiloiksi suosittelemme paikallisia kahviloita, kirjastoja, kulttuuritiloja, konserttipaikkoja jne. tiloja, joihin tulemiseen ihmisillä on mahdollisimman matala kynnys. Tilojen olisi tärkeää olla myös esteettömiä, jotta emme sulkisi ketään ulkopuolelle.

Muistakaa myös viestiä tapahtumistanne aktiivisesti somessa tunnisteilla #vasemmisto ja #sinäpäätät, jotta sanomamme välittyy myös heille, jotka eivät ole päässeet tapahtumiin paikalle.

Yleisestikin #SinäPäätät -konseptia voi hyvin jatkaa tehoviikonloppujen aikana! Se on tapahtumien osallistujille helppo keino osallistua ja saamme toisaalta paljon viestiämme levittäviä kuvia.

Tehoviikonloppujen aikana järjestetään myös Kaikille! -vaalibileitä, joissa yhdistyy bileet, Lin puhe, puheohjelmaa sekä ehdokkaiden esittäytymisiä. Kaikille! -bileiden päivät ja paikkakunnat ovat seuraavat. Tulkaa mukaan ja kutsukaa kaverinne!

30.3. The Circus, Helsinki: http://bit.ly/kaikille-helsinki
5.4. Yo-talo, Tampere: http://bit.ly/kaikille-tampere
7.4. Lutakko, Jyväskylä: http://bit.ly/kaikille-jyvaskyla

Esittäytymään tulevia ehdokkaita toivomme ilmottautumaan seuraavalla lomakkeella 17.3. mennessä. Ensisijaisesti esittäytymistilaisuus on kyseisen Kaikille! -bileen vaalipiirin ehdokkailla. Ilmoittaudu tästä!

Tarvitsemme myös vapaaehtoisia järjestämään Kaikille! -bileitä. Ilmoittaudu apuun tästä!

Jos kaipaatte ideointiapua ja haluatte tehdä jotain päräyttävämpää, niin olkaa yhteyksissä! Autan mielelläni!

Lisätietoja ja ideoita:

Lauri Linna
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
puh. 0400 403 506

Päivätapahtuma

Käänteinen olohuonetentti:

Kutsukaa ihmisiä kertomaan miten he hoitaisivat asiat!

Käänteisessä olohuonetentissä ehdokkaiden sijasta pääroolissa ovatkin paikalle tulleet kävijät. Päättäkää jokin teema, joka voi olla esimerkiksi johdettu jostain vasemmiston vaalikärjistä (eriarvoissuuden vähentäminen, työn murros tai ilmastonmuutoksen torjunta) ja kutsukaa ihmisiä kertomaan ehdokkaille miten he näkisivät, että tilanteeseen olisi reagoitava.

Käänteisessä olohuonetentissä paikalliset ehdokkaat ovat valmistelleet sovitusta teemasta kysymyksiä, joilla he virittävät keskustelua paikalle tulleiden kävijöiden kanssa ja antavat näiden kertoa näkemyksiään.

Tapahtuman voi järjestää esimerkiksi jossain kahvilassa, baarissa tai vastaavassa tilassa, jossa myös satunnaiset ohikulkijat voivat liittyä helposti mukaan. Vaikka vastaajien roolissa ovat kävijät, eduskuntavaaliehdokkaat voivat esittäytyä tilaisuudessa ja tuoda kysymysten ja keskustelun muodossa esille heille tärkeitä kysymyksiä. Tavoitteena on, että tilaisuus tekee niin vasemmistosta kuin ehdokkaista helpommin lähestyttäviä.

Esimerkki tapahtuman kuvauksesta:

Miten sinä puuttuisit eriarvoisuuteen? – #Sinäpäätät

Tervetuloa keskustelemaan eriarvoisuudesta!

Tällä kertaa eduskuntavaaliehdokkaat eivät ole lavalla, vaan sinä olet keskiössä. Millä tavalla sinusta tulisi puuttua eriarvoisuuteen? Mitkä ovat polttavimmat epäkohdat ja mitkä parhaimmat keinot? Oikeudenmukainen Suomi tehdään yhdessä. Sen takia on tärkeää, että juuri sinun äänesi kuuluu.

Kahvila Esimerkissä (Esimerkinkuja 1 A) 30.3. klo 15-17 järjestettävässä keskustelutilaisuudessa vasemmiston eduskuntavaaliehdokkaat kyselevät osallistujilta heidän ajatuksiaan eriarvoisuuden vähentämisestä.

Tervetuloa näkemään ehdokkaita ja keskustelemaan siitä miten eriarvoisuudesta päästään eroon!

Tehdään oikeudenmukainen Suomi kaikille, ei harvoille.

Tule paikalle ja tuo kaverisi mukanasi!

Lämpimästi tervetuloa!

MITÄ? Kaikille avoin keskustelutilaisuus
MISSÄ? Kahvila Esimerkki (Esimerkinkuja 1 A)
MILLOIN? 30.3. klo 15-17
MIKSI? Tehdään yhdessä eriarvosiuudesta historiaa!

Tila on esteetön.

Lisätietoja tapahtumasta ja esteettömyydestä:

Järjestäjä Jokunen
puh. 0400 1233456

jarjestaja.jokunen@vasemmistoliitto.fi

#SinäPäätät

Iltatapahtuma

Kulttuuritapahtuma:

Järjestäkää teille sopiva kulttuuritapahtuma. Pyytäkää paikallinen bändi tai artisti esiintymään!

Vaihtoehtoisesti voitte järjestää sellaisen kulttuuritapahtuman kuin minkä koette itse hyväksi: se voi olla mitä tahansa runojen lausunnasta, improteatteriin tai vaikka feministiseen kirjoiluiltamaan.

Esiintyjä on hyvä keino saada tapahtumasta houkutteleva myös heille, jotka eivät ole sitoutuneita vasemmistoon ja laskee heidän kynnystään tulla paikalle. Tapahtumassa voi ja kannattaakin toki markkinoida vasemmistoa ja esimerkiksi esiintyjän sanoman voi kytkeä johonkin vaaliteemaamme.

30.3. ja 6.4. striimaamme illalla Li Anderssonin puheen, jota teillä on mahdollista esittää tilaisuudessanne. Puheeseen otetaan myös eri puolelta Suomea kysymyksiä. Varatkaa tällöin tarvitsemanne välineet äänentoistoon ja videokuvan toistoon. Lisätietoa tästä myöhemmin.

Esimerkki tapahtuman kuvauksesta:

Bändi-ilta eriarvoisuutta vastaan! – #SinäPäätät

Tervetuloa bändi-iltaan oikeudenmukaisen Suomen puolesta!

Kaikille avoimessa illassa pidetään yhdessä hauskaa eriarvoisuutta vastaan!

Meille esiintyy illan aikana kaksi upeaa bändiä: Bändi Oikeudenmukaisuus ja Bändi McKaikille.

Tilaisuudessa on mahdollista tavata vasemmiston eduskuntavaaliehdokkaita ja ostaa kampanjatuotteita, joilla taklataan eriarvoistuminen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta halukkailta kerätään vapaaehtoista maksua kulujen kattamiseksi.

Tehdään oikeudenmukainen Suomi kaikille, ei harvoille.

Tule paikalle ja tuo kaverisi mukanasi!

Ohjelma:
18.00 Tervetuliaissanat (Järjestejä Jokunen, vas)
18.30 Bändi Oikeudenmukaisuus
19.30 Bändi McKaikille
20.30 Jatkot

Lämpimästi tervetuloa!

MITÄ? Kaikille avoin bändi-ilta
MISSÄ? Esimerkkiravintola (Esimerkintie 1 A)
MILLOIN? 30.3. klo 18.00 eteenpäin
MIKSI? Tehdään yhdessä eriarvosiuudesta historiaa!

Tapahtumapaikka on Esimerkkiravintola (Esimerkintie 1 A). Tila on esteetön.

Lisätietoja tapahtumasta ja esteettömyydestä:

Järjestäjä Jokunen
puh. 0400 1233456

jarjestaja.jokunen@vasemmistoliitto.fi

#SinäPäätät

2. #SinäPäätät -päivän ohjeistus alueille

#SinäPäätät – Näytetään suunta, johon haluamme Suomea viedä!

Mistä on kyse – millaisia kuvia 23.2. kerätään?

#SinäPäätät -konseptin tarkoituksena on saada ihmisten toiveita ja vasemmistoa näkyväksi niin kaduilla kuin somessa!

Tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon toiveita siitä millaisen Suomen ihmiset haluaisivat. Haluamme viestiä, että näissä vaaleissa äänestäjällä on mahdollisuus saada haluamansa Suomi ja tämä on mahdollista äänestämällä.

Toiveiden keruuta toivotaan erityisesti 23.2. olevana #SinäPäätät -päivänä. Tavoitteena on, että harva voisi tällöin välttyä siltä, että haluamme kuulla äänestäjien viestiä siitä millaista Suomea äänestäjät haluavat ja että me olemme väylä tähän muutokseen. Toiveita voi lisäksi pyytää koko vaalikampanjan ajan esimerkiksi vaalitapahtumissa ja teltoilla.

Jotta kynnys on mahdollisimman matala, pyyntöjä voi pyytää kirjoittamaan esimerkiksi valko- tai liitutauluille. Tavoitteena on kuitenkin saada pyyntöjä myös siten, että ihmiset pitäisivät kirjoittamaansa pyyntöä paperilla / valkotaululla edessään ja tästä otettaisiin kuva. Kuvia olisi sitten tarkoitus jakaa somessa tunnisteella #SinäPäätät.

Valokuvattavia toiveita voi kerätä tästä linkistä löytyvälle pohjalle, joka löytyy myös vaalilehden takakannesta. 

Mallikuvia ja juliste tulostettavaksi löytyvät täältä: https://bit.ly/2Tn1pRF

Pyyntöjä, jotka ovat vasemmiston tavoitteiden vastaisia eli esimerkiksi seksistisiä tai rasistisia, ei tietenkään julkaista.

 

Missä #SinäPäätät -kuvia kerätään?

Kerätään kuvia teltoilla ja muissa alueellasi tuolloin järjestettävissä tapahtumissa.

Pyydetään kuvia myös somessa tekemällä aiheesta oman piirin / osaston / poliitikkoprofiilien tileillä päivityksiä.

Mitä tarvitsen / mistä materiaalit?

Tulostakaa #SinäPäätät -kylttejä valmiiksi. Muistakaa varata kyniä ja kirjoitusalustoja!

Kestovaihtoehto on käyttää valkotauluja, joihin voitte kiinnittää samoin linkin takaa tulostettavia tarroja. Valkotaulujen olisi hyvä olla suunnilleen A3:n kokoisia.

Papereille kirjoittaminen on suositeltavaa, koska tällöin kylteistä tulee siistimmän näköisiä (valkotauluun ja tarroihin jää käyttökertojen aikana pyyhkimisestä huolimatta väriä) eikä valkotaulu toimi pakkasessa.

Mikäli keräätte #SinäPäätät -toiveita paperille, voitte esimerkiksi ripustaa valmiit kyltit telttaanne tms. näkyville tai antaa ne osallistujille mukaan kotiin vietäväksi.

Miten kuvat päätyvät someen?

Tarjoudu ottamaan kuvia osallistujien omilla puhelimilla. Ohjeista heidät postaamaan kuva someen #SinäPäätät -hästägillä.

Voit myös vastuuttaa tilaisuuteen valokuvaajan ja ja julkaista kuvat lopuksi oman osastosi Facebookissa ja Instagramissa #SinäPäätät -hästägillä.

Tarkistuslista 

  • Lähetä sähköpostiviesti oman alueesi aktiiveille, jolla pyydät heitä kuvaamaan oman #SinäPäätät -kuvansa
  • Jalkaudu kadulle / torille keräämään #SinäPäätät -kuvia. Jos järjestätte tapahtuman, kerätkää kuvia siellä.
  • Lähetä 10 #SinäPäätät -valokuvaa omalta alueeltasi, joiden kuvattavilta olet tarkistanut luvan julkaisuun vasemmistoliiton kanavissa, osoitteeseen lauri.linna@vasemmistoliitto.fi. Julkaisemme niitä kootusti puolueen kanavissa.

Lisätietoja:

Lauri Linna
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
lauri.linna@vasemmistoliitto.fi
puh. 0400 403 506