Kutsut

Elinkeinoelämän keskusliitto EK

EU-veroinfo MEP-ehdokkaille

Webinaari tiistaina 23.4. klo 12.15-12.45

ViDA, FASTER, BEFIT, HOT, CBAM, minimivero, Amount A ja uudet omat varat. EU-verotus on täynnä tiiviitä lyhenteitä ja isoja asioita. Verotuloilla kustannetaan nykyisin kunkin jäsenmaan tärkeimmät toiminnot: koulutus, terveydenhoito, puolustus, infra. Entä miten tulevaisuudessa; haluaako EU osan jäsenvaltioiden verotuloista? Suuria summia, vaikeita asioita – mitä niistä tulisi ajatella? Haluamme tarjota MEP-ehdokkaille mahdollisuuden kuulla tiiviisti, mitä EU:ssa on tekeillä, miten uudistukset vaikuttavat Suomeen ja miten suomalainen yritysmaailma nämä uudistukset näkevät. 

Tervetuloa kuuntelemaan elinkeinoelämää edustavien liittojen infopakettia EU-verotuksesta tiistaina 23. päivä huhtikuuta klo 12.15-12.45. Infon jälkeen on mahdollista kysyä aiheista lisää. 
 

Ohjelma:

EU:n budjetin uudet omat varat ja siihen kuuluvat veroehdotukset 
Maria Volanen, Teknologiateollisuus ry, johtava asiantuntija, veropolitiikka
 

Hallinnollinen taakka ja miten hyvää tarkoittavasta uudistuksesta voi seurata lisää hallinnollista taakkaa – mm. minimiverotus, BEFIT ja FASTER
Marja Blomqvist, Finanssiala ry, johtava veroasiantuntija
Anita Isomaa, EK, verojohtaja
Tomi Viitala, Keskuskauppakamari, johtava veroasiantuntija

 

VAT in the Digital Age, tullireformi ja CBAM
Toni Jääskeläinen, Kaupan liitto, johtava asiantuntija, verotus
Tiina Ruohola, EK, veroasiantuntija


Ilmoittaudu tilaisuuteen alla olevasta painikkeesta

Ilmoittaudu tästä

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään myös jälkikäteen linkki tallenteeseen.

Tervetuloa!

Miltton

Valmistelut Euroopan parlamenttivaaleja varten ovat hyvässä käynnissä ja ehdokasasettelu on loppusuoralla.

Me Milttonilla haluamme omalta osaltamme edesauttaa hyvää yhteiskunnallista keskustelua, poliittista kampanjointia ja vapaaehtoistyötä sekä korkeaa äänestysaktiivisuutta.

Tarjoamme puolueenne ehdokkaille mahdollisuuden maksutta hyödyntää Miltton House Tori-nimistä tilaa kampanjointiin. Miltton House sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 15. Miltton House | Miltton

Tilaisuuteen voi kutsua noin 30-40 ihmistä ja tilaisuuteen osallistuu myös joku Milttonilta. Mahdollisuuksia on rajallisesti, sillä tilat ovat aktiivisessa käytössä.

Mikäli tila vuokrataan toiselle taholle, joka maksaa tilasta vuokraa, pidätämme oikeuden ehdokkaan tilaisuuden siirtämisen rakennuksen toisessa kerroksessa sijaistevaan Offsite nimiseen tilaan.

Voitte olla yhteydessä pyynnöillä Mari Issakaiseen, mari.issakainen@miltton.com

Elintarviketeollisuusliitto ry

Arvoisat EU-vaaliehdokkaat, alueelliset päättäjät ja ETL-jäsenyritysten edustajat

Lämpimästi tervetuloa Elintarviketeollisuusliiton järjestämään alueelliseen keskustelutilaisuuteen, vaihtamaan näkemyksiä ja ajatuksia siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa tulevalla EU-vaalikaudella 2024-2029. 

EU-politiikka vaikuttaa merkittävästi suomalaisen ruoka-alan kilpailukykyyn ja menestymisen mahdollisuuksiin. Alan sääntelystä yli 90 prosenttia tulee EU:sta. Sen vuoksi Suomen on oltava aktiivinen, aloitteellinen ja yhteistyökykyinen vaikuttaja EU:ssa.

Ruoka-ala voi tarjota ratkaisuja aikamme isoihin kestävyys- ja vastuullisuushaasteisiin sekä tarjota ruokaturvaa myös laajemmin, kunhan alan iskunkestävyydestä pidetään huolta. 

Tilaisuudessa käymme läpi ruoka-alan merkitystä EU:ssa ja Suomessa sekä sitä, miten EU-politiikka vaikuttaa yritysten kilpailukykyyn, eurooppalaiseen ruokaturvaan ja ruoantuotannon kestävyyteen. Elintarvikealan yritysten edustajat kertovat konkreettisia esimerkkejä EU:n sääntelyn vaikutuksista.

Aika: maanantai 22.4. klo 12.30–15.00
Paikka: Hartwall Vierailukeskus
(Kasaajankatu 13, 15520 Lahti)

Ilmoitathan tulostasi 15.4. mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ

Ohjelma

12.30 Tervetuloa, toimitusjohtaja Kalle Järvinen, Hartwall

    Lounas Panimon kellariravintolassa

13.30 Keskustelutilaisuus auditoriossa

 • Miten vahvistamme ruoka-alan iskunkestävyyttä?, toimitusjohtaja Mikko Käkelä, Elintarviketeollisuusliitto
 • EU-sääntelyn vaikutukset, toimitusjohtaja Kalle Järvinen, Hartwall
 • Vastuullinen ruokaketju osana kasvua, yhteiskuntasuhdejohtaja Heli Anttila, Fazer-konserni
 • Keskustelua

15.00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja: Yhteiskuntasuhteiden johtaja Jukka Ihanus, puh. 050 463 9929

Muut Elintarviketeollisuuden EU-vaaleihin liittyvät tilaisuudet:

Ma 29.4.Kouvola (Kaakkois-Suomi vp)
Ma 6.5Seinäjoki (Vaasan vaalipiiri)
Ma 20.5.Turku (Varsinais-Suomi vp, Satakunta vp)
Ti 21.5.Vantaa (Uusimaa vp, Helsinki vp)
______________________________________

Ympäristömerkintä Suomi

Ympäristömerkintä Suomi toivoo teidän vastaavan liitteenä olevaan kyselyyn, jonka avulla kartoitamme näkemyksiänne viherpesusta ja ekologisesti kestävämmistä hankinnoista. Kysely toteutetaan myös Ruotsissa ja Tanskassa. Näemme, että tukemalla kestävää kuluttamista EU pystyy saavuttamaan Green Deal -paketin ympäristö- ja ilmastotavoitteet nopeammin sekä tukemaan muutosta kohti kiertotaloutta. Tätä myös Suomen Euroopan parlamentin jäsen voi edistää.

Myös Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki, Joutsenmerkki, tukee kestävää kuluttamista. Joutsenmerkistä sekä EU:n virallisesta ympäristömerkistä vastaa Ympäristömerkintä Suomi, jonka työtä ohjaa työ- ja elinkeinoministeriön ja ympäristöministeriön koolle kutsuma Ympäristömerkintälautakunta.

Kyselystä saatuja tuloksia hyödynnetään viestinnässämme esimerkiksi verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Vastaathan kyselyyn 22.4.2024 mennessä.

Pääset vastaamaan kyselyyn täällä.

Riikka Holopainen
Toimitusjohtaja, TkT Ympäristömerkintä Suomi Oy
www.joutsenmerkki.fi
www.eu-ymparistomerkki.fi 

Osana Protect Our Winters (POW) EU:ta olemme käynnistäneet EU-vaalikampanjamme RIDE BIKE CLIMB VOTE, jonka tavoitteena on jakaa tietoa EU-vaaleista outdoor- ja talviyhteisön keskuudessa ja kannustaa kansalaisia äänestämään. POW on kestävien ja vastuullisten käytäntöjen sekä talvien puolestapuhuja ulkoilualalla.

Kampanjan yhteydessä keräämme puoluerajojen ylittävää portfoliota MEP-ehdokkaista, jotka ovat valmiita sitoutumaan ilmastotoimiin ja edistämään kestävämpää ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaa tulevassa EU-parlamentissa. 

Pyydämme teitä ystävällisesti jakamaan kampanjasivumme ja/tai tämän viestin puolueenne MEP-ehdokkaille, jotta mahdollisimman moni ehdokas löytää tiensä portfolioon ennen vaaleja ja voi näyttää äänestäjille sitoutumisensa kunnianhimoisiin ilmastotoimiin allekirjoittamalla kampanjan sitoumuksen!

Talvi- ja ulkoiluyhteisö, yritykset, organisaatiot ja yhteisöt, kokevat nopeasti muuttuvan ympäristömme vaikutukset etulinjassa. Luonnon ja talvien suojeleminen on elintärkeää toimialallemme, ei vain lumiriippuvaisten elinkeinojen ja paikallisten talouksien ylläpitämiseksi, vaan myös urheilun, kulttuurin, hyvinvoinnin ja ekosyteemien ylläpitämiseksi.

Olemme nostaneet neljä keskeistä aluetta, joilla EU:n ja päättäjien tulisi näyttää tietä oikeudenmukaisessa siirtymisessä kohti kestävämpää tulevaisuutta. Kampanjasivullamme ehdokas voi allekirjoittaa oman sitoumuksensa näihin neljään kohtaan:

 1. Vihreän siirtymän tukeminen.
  Fossiilisten polttoaineiden tukemisen lopettaminen ja kannustimien lisääminen uusiutuville energialähteille.
 2. Vähäpäästöisen liikkuvuuden edistäminen.
  Keskittyminen rautateihin ensisijaisena EU:n kansalaisten kansainvälisenä liikennemuotona.
 3. Luonnon monimuotoisuuden ja luonnonvaraisten alueiden suojelun edistäminen.
  Kunnostustoimenpiteiden rahoituksen lisääminen ja sen varmistaminen, että Eurooppa saavuttaa 30 x 30 tavoitteensa.
 4. Kestämättömien liiketoimintamallien ja liikakulutuksen lopettamisen tukeminen.
  Ilmastolainsäädännön ja rahoituksen tarjoaminen, joka mahdollistaa kansalaisten vastuullisen kuluttamisen.

Ympäristö- ja ilmastokatastrofi ei odota toista viittä vuotta konkreettisia toimia. Koska tulevan EU-parlamentin toimet ovat avainasemassa elinkelpoisen planeetan turvaamisessa tuleville sukupolville, kannustamme kaikkia ehdokkaita kunnianhimoisiin ilmastotoimiin.

Lisätietoa kampanjasta: 

#RIDEBIKECLIMBVOTE
__________________________________________

Suomen Sairaanhoitajat

Pohjois-Savon liitto

Pohjois-Savon maakuntaliitto järjestää kaikkien puolueiden eurovaaliehdokkaille ja heidän vaalipäälliköilleen avoimen eurovaali-infon perjantaina 12.4. klo 10-14. Kutsumme mukaan myös omassa toiminnassamme tärkeitä alueellisia sidosryhmiä kuten elinkeinoelämän ja työmarkkinoiden järjestöjä, koulutuksen järjestäjiä sekä tietysti Savo-Karjalan vaalipiirissä toimivien poliittisten piirijärjestöjen edustajat, joiden kanssa tilaisuus on ideoitu.

Ehdokkaat ja vaalipäälliköt voivat osallistua tilaisuuteen paikan päällä ilmoittautumalla allekirjoittaneelle sähköpostilla osoitteeseen ossi.martikainen@pohjois-savo.fi. Myös ne, jotka eivät pääse paikalle, voivat ilmoittautua tilaisuuden etäseuraajiksi samaan osoitteeseen. Heille lähetämme linkin, jonka kautta tilaisuutta voi seurata. Puheenvuoroja seuraavan keskustelumahdollisuuden varaamme vain paikalla oleville. Tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden perehtyä maakuntamme ja laajemminkin Itä-Suomen EU-vaaliteemoihin ja paikalla oleville tietysti hyvän mahdollisuuden verkostoitua maakuntamme talouden ja politiikan vaikuttajien kanssa.

Ohjelma:

Pohjois-Savon liiton Eurovaali-info perjantai 12.4. klo 10-14

Pohjois-Savon Maakuntatalo (Sepänkatu 1, Kuopio)

9.30-10 kahvia tarjolla

10.00                 Tilaisuuden avaus

                             yhteyspäällikkö Ossi Martikainen, Pohjois-Savon liitto

10.10-10.35    Euroopan unionin suuret tulevaisuushaasteet

Euroopan komission Suomen edustuston apulaispäällikkö Maria Kokkonen

10.35-11.00    Vaikuttavaa työtä Euroopan parlamentissa

                             Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala

11.00-11.30    Suomen maa- ja metsätalouden haasteet tulevalle EU-toimikaudelle

                             Johtaja Simo Tiainen, MTK

11.30-12.15    lounastauko

12.15-12.40    Itä- ja Pohjois-Suomen tavoitteet ja vaikuttaminen tulevan toimikauden politiikkaan

                             Yhteyspäällikkö Ossi Martikainen

12.40-13.05    Eurovaalien asetelma: miten media toimii ja seuraa vaaleja ja ehdokkaita

                             Tuottaja Petri Kejonen, YLE (t.b.c.)                  

13.05-13.45    Loppukeskustelu

Terveisin,

Ossi Martikainen
Yhteyspäällikkö
Pohjois-Savon liitto
ossi.martikainen@pohjois-savo.fi
044 714 2601

Suomen humanistiliiton ja Vapaa-ajattelijain liitto

Arvoisa europarlamenttivaalien ehdokas!

Kutsumme Teidät allekirjoittamaan oheisen Humanistisen vaalilupauksen (Humanist Pledge) europarlamenttivaaleja varten.

Uskomme, että europarlamentaarikoilla on keskeinen rooli lupauksessa mainittujen asioiden eteenpäin viemisessä Euroopan Unionin tasolla. Nyt ennen vaaleja lähestymme mahdollisimman monia EU-vaaliehdokkaita täällä Suomessa, ja sisarjärjestöjemme tekevät vastaavasti saman muissa EU-jäsenmaissa.

Allekirjoitusten keruuta koordinoi Kansainvälinen humanistiliitto (Humanists International), ja Suomessa sen jäsenjärjestöt, Suomen humanistiliitto ja Vapaa-ajattelijain liitto. Olemme uskonnonvapauden, yhdenvertaisuuden ja muiden ihmisoikeuksien edistämiseen sitoutuneita uskonnottomien ihmisoikeus- ja kulttuurijärjestöjä.

Vaalilupauksen tarkoituksena on luoda eurooppalainen läpinäkyvä julkinen rekisteri siitä, kuinka europarlamenttivaaliehdokkaat suhtautuvat humanistiselle maailmankuvalle keskeisiin kysymyksiin. Se mahdollistaa tietoon perustuvan päätöksenteon äänestäjille ja samalla kerää näitä asioita arvostavien ihmisten kannatusta lupauksen antaneille ehdokkaille.

Olemme liittäneet suomenkielisen vaalilupauksen tekstin viestin loppuun. Teksti löytyy suomeksi ja muilla kielillä myös täältä: https://humanists.international/pt/sign-the-humanist-pledge/

Jos päätätte allekirjoittaa lupauksen, voitte tehdä sen TÄSTÄ LINKISTÄ: https://humanists.international/pt/sign-the-humanist-pledge/

Nimen ja email-osoitteen lisäksi linkissä kysytään, mitkä ovat englanniksi National Party ja
European Political affiliation.

Allekirjoittaneet ehdokkaat tulevat näkyviin HI:n nettisivulle: 
https://humanists.international/pt/what-we-do/advocacy/humanist-pledge/

Allekirjoitus julkaistaan netissä sen jälkeen, kun olemme vahvistaneet HI:lle, että olette ehdokkaana Suomessa.

Halutessanne järjestämme mielellään tapaamisen järjestöjemme esittelemiseksi ja vaalilupauksen yksityiskohdista keskustelemiseksi sekä mahdollisiin kysymyksiinne vastaamiseksi.

Terveisin,

Esa Ylikoski
Suomen humanistiliiton ja Vapaa-ajattelijain liiton valtuuttamana
p. 0504685332

Kierrätysteollisuus ry

­Kierrätysteollisuus ry kutsuu sinut Kierto­talouden kokonais­kuva Suomessa -aamiais­seminaariin torstaina 25.4.2024 klo 9-11
Missä tilassa suomalainen kiertotalous on? Miten materiaalit kiertävät Suomessa? Aiheesta keskustelevat kierrätysmateriaalien käsittelijät ja hyödyntäjät sekä kansanedustajat. Ilmoittaudu tilaisuuteemme ja tule kuulolle.

Aamiais­seminaari järjestetään torstaina 25.4.2024 klo 9-11 Kulttuuri­kasarmilla (Narinkka 2, 00100 Helsinki).

Aamiaistarjoilut klo 8.30 alkaen. Tilaisuus alkaa klo 9. Tilaisuus on maksuton.

Tervetuloa mukaan!  
Ilmoittaudu tilaisuuteen
Ohjelma

8.30-9 aamupala ja ilmoittautuminen
Seminaari alkaa klo 9 Tilaisuuden juontaa Kirsi Alm-Siira

Kierrätysteollisuuden puheenvuoro
Mia Nores, toimitusjohtaja, Kierrätysteollisuus ry

Kierrätysmateriaalien käsittely ja käyttö Suomessa
Kierrätysmetallit: Tuomas Haikka, yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja, Kuusakoski Oy ja Harri Leppänen, ympäristöjohtaja, SSAB
Purku- ja kiviaines: Henri Kylä-Utsuri, liiketoimintajohtaja, Rudus Oy ja Virpi Anttila, toimialajohtaja, Väylävirasto
Muovit: Petri Salermo, toimialajohtaja, Ympäristöpalvelut, Lassila & Tikanoja Oyj ja Mika Surakka, toimitusjohtaja, Sumi Oy
Biojäte:  Johan Mild, toimitusjohtaja, Remeo Oy

Pyöreän pöydän keskustelu
Kansanedustajat Pauli Aalto-Setälä (kok), Katri Kulmuni (kesk.), Atte Harjanne (vihr.) ja Sakari Puisto (ps.)

Tilaisuus päättyy klo 11.
Ilmoittaudu tilaisuuteen

EU-nuorisodelegaatit

Moikka, 

Ja terkkuja EU-nuorisodelegaateilta! Meidän tehtävänä on välittää tietoa EU:sta nuorille ja toisaalta myös raivata nuorille osallisuuden paikkoja ja tuoda julkisessa keskustelussa esille nuorille tärkeitä EU-aiheita. Meidän toimintaa fasilitoi nuorisoalan kattojärjestö Allianssi, mutta meitä ei ole mitenkään sidottu Allianssin kantoihin. 

Pohdimme, että jos teidän puolueen eurovaaliehdokkaita (nuoria ja muutenkin) kiinnostaisi sparrailla omia vaaliteemojaan meidän kanssa, tuomme mielellämme inputtia tärkeistä ajankohtaisista aiheista liittyen esim. nuoriso- tai sosiaalipolitiikkaan. 

Meille saa siis laittaa vapaalla kynnyksellä viestiä! Voidaan käydä vaikka kahvilla tai jutella puhelimessa, miten vaan on ehdokkaalle helpoin. 

Valoisaa kevättä (takatalvesta huolimatta)!

Terkuin Emilia ja Eetu

Emilia Uljas
+358 45 329 8060
emilia.uljas@gmail.com

Jyrki Katainen/Nordea

Omaishoitajaliitto

Hoivan kasvava tarve on koko Euroopan unionia koskeva asia. Omaishoitajaliiton tavoitteena on ennaltaehkäistä omaishoitajien kuormitusta, helpottaa työn ja omaishoidon yhteensovittamista sekä luoda jokaiseen jäsenvaltioon omaishoitostrategia.

Fair Care – Reiluutta omaishoitajille!Omaishoitajaliiton vaalitavoitteet ja muut materiaalit löytyvät vaalisivuiltamme.

Pyydämme lyhyellä nettikyselyllä vastauksia kolmeen kysymykseen.

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/1EC72989C39B26C9

Ehdokkaiden ajatukset julkaistaan puolueittain verkkosivuillamme toukokuun alussa. Ehdokkaiden antamista vastauksista tiedotetaan laajasti kevään aikana Omaishoitajaliiton kaikilla viestintäkanavilla, ja yli 60 jäsenyhdistystämme jakavat tietoa edelleen tahoillaan.

Viimeinen päivä vastata kyselyyn on 26.4. Tiedustelut kyselyyn liittyen voi laittaa sähköpostiosoitteeseen viestinta@omaishoitajat.fi

Päivitetty 25.3.
____________________

Työeläkevakuuttajat Tela

EU ja eläkkeet: Tunnissa kaikki mitä ehdokkaan tarvitsee tietää

Yksi tunti, jonka jälkeen tiedät missä mennään ja osaat määrittää vielä paremmin oman näkökulmasi Euroopan Unionin suurten linjojen kehitykseen – myös työeläkkeiden näkökulmasta. Vain eurovaaliehdokkaille.

Torstaina 25.4. klo 17.00–18.00 Työeläkevakuuttajat Telan toimistolla Helsingin Kampissa tai striimattuna.

Alustajina Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes ja yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö Janne Pelkonen.

Paikan päällä tarjolla syvempää keskustelua kuulluista näkemyksistä. Myös verkko-osallistuminen mahdollista. Striimilinkki lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu mukaan paikan päälle tai striimin äärelle verkkosivuillamme: https://www.tela.fi/eurovaaliehdokkaille

TAUSTA: MISSÄ MENNÄÄN KOKONAISKUVASSA?

Vaikka EU:n kehityksestä käytävää keskustelua hallitsevat EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja unionin sisäinen koheesio, on painavia syitä kiinnittää huomiota myös Euroopan sosiaalisen ja taloudellisen tasapainon kysymyksiin – ne vaikuttavat myös suomalaiseen sosiaaliturvaan ja työeläkejärjestelmään.

EU:n eläkepolitiikka on pitkään suuntautunut kohti malleja, joissa jokainen yksilö huolehtii itse omasta varautumisestaan vanhuusikään tai työnantajat tarjoavat työntekijöille lisäeläkkeitä. Tämä sopii huonosti työmarkkinoiden rakenteelliseen muutokseen, jossa erilaisten mikroyrittäjien ja alustatalouden työntekijöiden määrä kasvaa. Haavoittuviin väestöryhmiin kuuluvat erityisesti naiset, jotka tekevät pätkä- ja osa-aikaistöitä miehiä enemmän.
  
Euroopan Unionin jäsenvaltioista ei juuri löydy Suomen kaltaista lakisääteistä ja lähes kaikesta työstä kertyvää ansioperusteista eläketurvaa, joka säilyy läpi työuran. Monissa jäsenvaltioissa ei myöskään ole toistaiseksi varauduttu väestön ikääntymiseen rahastoimalla etukäteen pääomia. Meillä työeläkemaksuja on rahastoitu tasaamaan esimerkiksi ikäluokkien koosta johtuvia vaihteluita. Nyt rahastoinnista keskustellaan muuallakin – kuten Saksassa – mutta kysymys on lähinnä siitä, onko myöhään parempi kuin ei milloinkaan.

Suomen kaltainen pieni ja avoin kansantalous on riippuvainen EU:n sisämarkkinoista. Euroalueen vakaus ja kehitys ovat tärkeitä myös Suomen työeläkevarojen ja niille saatavien tuottojen näkökulmasta.

MIHIN SEURAAVAKSI KIINNITTÄÄ HUOMIOTA EU:N KEHITYKSESSÄ?

Työikäisen väestön määrä vähenee koko Euroopassa. Se heikentää talouden kasvupotentiaalia EU:n jäsenvaltioissa. Edellisen komission ideana oli tukea jäsenvaltioiden omia ikääntymishaasteisiin vastaavia politiikkavalintoja, mutta työ on jäänyt vielä kesken.

Taloussäännöistä on viime vuosina etsitty joustoja ja niitä ollaan uudistamassa. Se ei näyttäisi

kasvattavan EU-instituutioiden kokonaistaloudellista ohjausvaltaa, mutta komission merkitys

talousohjauksessa saattaa silti kasvaa. Sääntöjen uudistaminen tulee toteuttaa pitkällä aikavälillä unionin nykyisiä toimivaltoja kunnioittaen. Näin päätösvalta myös sosiaaliturvakysymyksissä pysyy kansallisissa käsissä, eikä niihin voida vaikuttaa myöskään takaoven kautta.

EU:lla on yhä isompi tarve kasvattaa sen omia varoja seuraavalla viisivuotiskaudella. Siksi yhtenä unionin suuntana voi olla erilaisten pääomien verottaminen. Jos tämä ulottuu myös Suomen lakisääteisen työeläkejärjestelmän varoihin, se heikentäisi eläkkeiden rahoituksen kestävyyttä.

Unionin ja sen jäsenvaltioiden välisen toimivallan jaon muutokset saattavat tulla taas ajankohtaisiksi, koska EU:n jäsenvaltioiden määrä voi lisääntyä seuraavien vuosien aikana. Suomessa on syytä kiinnittää huomiota myös siihen, että EU ei heikentäisi yhtenäisyyttään suurilla periaatteellisia muutoksilla unionin päätöksentekoon.

Näistä aiheista lisää torstaina 25.4.! Ilmoittaudu mukaan!

Mitä? Työeläkevakuuttajat Telan tilaisuus eurovaaliehdokkaille 

Missä? Telan toimisto (Salomonkatu 17 B, 3. krs, Helsinki) tai striimattuna 

Milloin? Torstaina 25.4. klo 17–18 

MTK

Euroopan parlamentin vaalit ovat ovella. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto haluaa auttaa ehdokkaitanne pysymään ajan tasalla ajankohtaisista EU-kysymyksistä.

MTK kustantaa jokaiselle EU-vaaliehdokkaallenne Maaseudun Tulevaisuuden kahden kuukauden maksuttoman tilauksen.

MTK on eniten EU-asioihin vaikuttava järjestö Suomessa. MT puolestaan on Suomen vahvin media EU-asioiden uutisoinnissa.

Lahjatilauksen ehdokas voi tehdä täyttämällä tarvittavat tiedot (nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja haluttu tilausmuoto) alla olevaan Lyyti-linkkiin. Pyydän välittämään tiedon lahjatilauksesta puolueenne ehdokkaille. Laitamme tilaukset voimaan huhtikuussa siten, että tilaus yltää yli vaalien.

https://www.lyyti.fi/questions/831b502af0

Intoa ja menestystä kevään vaalityöhön!